Mijn favorieten

VERKOOP STYLINGTIPS | De keuken

Bij de verkoop van een woning is het belangrijk om aan potentiële kopers te laten zien hoe fijn jouw huis is. Dit geldt voor elke ruimte en dus ook voor de keuken. Je wilt dat de kijkers zichzelf al helemaal zien kokkerellen in jouw keuken. Belangrijk dus om een opgeruimde en sfeervolle keuken te tonen wanneer jouw huis in de verkoop gaat. Dit is misschien makkelijker gezegd dan gedaan. Een te lege keuken is al snel sfeerloos, maar bij een te volle keuken wek je weer de indruk dat er te weinig (opberg)ruimte is. Met de tips uit deze blog, style je jouw keuken precies goed en ben je klaar voor de fotoreportage en de bezichtigingen.
 

Tip 1 | Maak je aanrecht leeg

De ultieme tip: maak je aanrecht zo leeg mogelijk! Je koffiezetapparaat kun je best laten staan - dat staat dan weer sfeervol - maar alle andere apparatuur berg je lekker op in keukenkastjes. Genoeg werkruimte op het aanrechtblad is namelijk een dikke plus voor een keuken. Als je alles hebt opgeborgen, ga je stylen want helemaal leeg is ook weer niet aan te raden. Ga voor een paar sfeermakers afhankelijk van de grote van je keuken. Denk aan houten planken, een vers kruidenplantje naast het fornuis, een rijk gevulde fruitschaal of een mooie pan op het fornuis. Deze items nemen niet teveel (werk)ruimte in, maar geven wel een gezellige sfeer en dat wil je! 
 



Tip 2 | De vloer

Laat zo veel mogelijk vloer zien, hierdoor oogt een ruimte groter. Vooral vrije hoeken zijn een aanrader! Haal daarom zoveel mogelijk spullen van de grond weg. Denk bijvoorbeeld aan de prullenbak, de oud papier mand of de hondenvoerbakjes. Zet alles (tijdelijk) aan de kant voor een zo ruim mogelijk ogende keuken. Een eventueel deurmatje haal je ook even weg voor een nog ruimtelijker gevoel.
 

Tip 3 | Planken

Heb je planken of open kastjes in de keuken? Verminder het aantal voorwerpen dat op planken of in open kastjes staat. Laat bijvoorbeeld alleen een paar van je mooiste kookboeken staan en zet slechts een paar (glazen) potten neer ter decoratie.

Check ook of je geen spullen bovenop kastjes of bijvoorbeeld de afzuigkap hebt staan. Bij te weinig opbergruimte in de keuken is het logisch dat deze ruimte wordt gebruikt om spullen neer te zetten, maar verkooptechnisch is het beter om deze weg te halen. Je wil immers niet dat potentiële kopers voelen dat er te weinig opbergruimte is. 
 



Tip 4 | Vergeet niet schoon te maken

De keuken is een van de ruimtes die het snelst vies wordt, maar er bij een bezichtiging zo schoon en opgeruimd mogelijk moet uitzien. Die tegenstelling is groot, maar je kunt het! Het gaat nu niet eens om hygiëne, maar om fris ruikend en schoon ogend. Dus haal een doekje over aanrecht, fornuis, koelkast en keukendeurtjes (vergeet de binnenkant niet!) en gooi dat doekje daarna in de wasmand (uit het zicht). Zet de vaatwasser de avond van tevoren aan, dan kun je deze de volgende ochtend nog even snel leegruimen. Niets is zo naar als etensgeurtjes die uit je vaatwasser komen als een nieuwsgierige kijker toch even snel het deurtje van de vaatwasser opentrekt. Leeg alle vuilnisbakken en gooi de vuilnis buiten weg. 
 

Tip 5 | Finishing touches

Vul de fruitschaal en zet een kruidenplantje neer (basilicum geurt heerlijk en heeft een prachtig frisse groene kleur). De eettafel maakt vaak onderdeel uit van de keuken. Maak de eettafel helemaal leeg, met uitzondering van een leuke bos bloemen of die goed gevulde fruitschaal natuurlijk! 
 

 

Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring