Mijn favorieten

VERKOOPSTYLING TIPS | 5 interieurtips voor de hal

Een hal of gang is een praktische ruimte. Je hangt er je jas op, bergt er je schoenen en tassen op en qua styling wordt er meestal niet echt iets aan gedaan. Zonde vinden wij! Want vaak is deze ruimte wel het visitekaartje van je huis! "You never get a second chance to make a first impression!" en dat geldt zeker ook voor de entree van je huis.  

Met al die jassen, tassen, schoenen en rondslingerende sleutels wordt je hal al gauw erg rommelig. Met deze tips maak jij van je hal een mooie binnenkomer. 
          
 

Tip 1: Opgeruimd staat netjes
Bij een gang inrichten is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat de hal netjes oogt. Zorg dus voor opbergruimte. Kasten en lades die echt dicht kunnen zorgen ervoor dat je alle rondslingerende handschoenen, sjaals, tassen, schoenen en mutsen in één klap uit het zicht kunt opbergen. Een bijzettafel voor de hal helpt je de hal opgeruimd te houden. Daarnaast oogt een leuke sidetable ook mooi en geeft het je ruimte om wat leuke woonaccessoires neer te zetten en zo meer sfeer in de gang te creëren. 

Plaats een mooie kapstok en hang daar de jas aan en sjaal aan die je het meest gebruikt. Zo breng je toch weer wat speelsheid aan. Of hang een paar haken aan de muur voor de jassen met één of twee planken erboven. Op de planken kun je dan eventueel hoeden en sjaals opbergen. Zo’n garderobe is ideaal wanneer je maar een kleine hal hebt. 
 

Tip 2: Lichte & neutrale kleuren                                              

In de gemiddelde Nederlandse woning is de hal en daarmee de entree van de woning smal. Het is daarom belangrijk om te letten op het kleurgebruik in zo'n hal. Donkere kleuren laten een ruimte kleiner lijken. Heb je een smalle hal en gebruik je donkere kleuren, dan zorg je ervoor dat je hal nog smaller lijkt. Maak dus gebruik van lichte, zachte kleuren, zoals beige, pasteltinten of (gebroken) wit. Laat niet te veel kleur terugkomen in de aankleding van je gang. Dit zorgt voor onnodige drukte. Ga liever voor neutrale en natuurlijke tinten. Ook een spiegel doet wonderen en laat de ruimte groter lijken.


Tip 3: Raambekleding
Doordat je weinig vloerruimte hebt, moet je op een andere manier de ruimte aankleden. Zo kun je op een mooie manier een lange, smalle hal inrichten door je uit te leven bij de raambekleding. Hang mooie gordijnen op in een zachte kleur. Hierdoor laat je je hal er mooi uitzien, zonder dat je ook maar het kleinste beetje ruimte nodig hebt. 


Tip 4: Maak gebruik van verlichting
Verlichting laat een ruimte altijd anders lijken: mooier en sfeervoller. Hier kun je dan ook handig gebruik van maken wanneer je een lange, smalle hal inrichten wilt. Kies voor een mooie hanglamp in een kleur die bij de rest van de hal past. Dit mag best een andere kleur zijn dan de basiskleur die je hebt gekozen. Bijvoorbeeld een leuke trendkleur. Op die manier breng je op subtiele wijze toch een beetje kleur in de hal aan, zonder dat dit ervoor zorgt dat je hal nog smaller of kleiner lijkt. Beperk je ook niet alleen tot een plafond lamp. Een lamp op een side-table of juist een laag model op de vloer kan net dat extra beetje sfeer geven bij binnenkomst. 


Tip 5: Gebruik smalle, hoge meubels
Door je smalle, lange hal in te richten met smalle, hoge meubels creëer je opbergmogelijkheden zonder al te veel ruimte kwijt te zijn. Let er hierbij op dat je meubels kiest die weinig vloeroppervlak in beslag nemen en die de hoogte of breedte in gaan, zoals een sidetable. Op die manier behoud je een goede hoeveelheid loopruimte in je toch al smalle hal. 
 

Bron: roomed.nl / interieurtips.eu

Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring